Wie zijn wij?

Sterke band met Kaapverdië

We zijn Kaapverdianen van de tweede generatie. Onze grootouders en ouders zijn geboren en opgegroeid in de omgeving van Cruzinha (Mocho en Ribeira Alta) en wij zijn hier veel geweest voor familiebezoekjes en vakanties vanuit Nederland. Vanwege de sterke band met Kaapverdië en vooral met het eiland Santo Antão hebben we altijd de intentie en droom gehad om iets te doen voor het land en zijn bevolking.

Sociale activiteiten in Rotterdam en nu in Cruzinha

In Rotterdam hebben we verschillende evenementen georganiseerd om kapitaal te vergaren om daarmee financiële en sociale steun te bieden aan tienermoeders, schoolkinderen en ouderen in Kaapverdië. Na deze bescheiden projecten waren we toe aan iets groters en hebben het plan bedacht een hotel te beginnen waarbij we onze sociale activiteiten kunnen toepassen en uitbreiden. De grond was in bezit van onze grootouders en met ruilen en bijkopen bezitten we nu een mooi stuk grond aan zee bij Mocho, Cruzinha da Garça.

Onze gasten laten we genieten

Met ons hotel bieden we werk aan de mensen uit de omliggende dorpen, kopen onze groenten van de kleinschalige boeren, de vis van de vissers, tienermoeders krijgen een kans het vak te leren in ons hotel. Onze gasten willen we graag ons prachtige land laten zien, laten genieten van de prettige sfeer, de gastvrije bevolking en verwennen met een goed ontbijt en service.
Klanten die bij ons overnacht hebben genieten van de mooie en ruime kamer, van het uitzicht en vooral raken ze enthousiast door de dagtocht die ze met Ben door de omliggende dorpen wandelen en het contact met de bewoners dat ze daarmee hebben.

We zien uit naar uw komst,
Elbano (Ben) en Maria Dos Santos